Beogradski aerodrom: Akcije na računima krajem meseca – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Beogradski aerodrom: Akcije na računima krajem meseca

Deo profita beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” mali akcionari će po svoj prilici dobiti krajem ovog meseca, eventualno početkom aprila. Od svake akcije stići će 1.300,87 dinara, potvrdila je u ponedeljak Skupština akcionara. Ona, međutim, ništa novo nije donela zaposlenima ovog preduzeća. Iako su protestovali tražeći da im pripadne veći deo profita, od lanjskih 53,2 milijarde dinara dobiti – njima se deli 234 miliona.

Prema pisanju Novosti, radnici su pre svega nezadovoljni činjenicom da bi, posle dve godine obaveze da im koncesionar zadrži radna mesta, mogli da ostanu bez posla i socijalnog programa. S obzirom na to da i m je koncesija donela ugovor kod novog poslodavca – “Vensi”, u slučaju otkaza nemaju pravo na otpremninu za godine rada pre koncesije. Zato su od većinskog vlasnika, Vlade Srbije, tražili da bude velikodušnija u raspodeli.

“Predstavnici sindikata nisu mogli da prisustvuju Skupštine akcionara. Znamo da ne možemo da učestvujemo, ali smo verovali da imamo pravo da prisustvujemo sednici. Svi sindikati će se sastati i dogovorićemo se šta će biti naši naredni koraci”, kaže Dejan Popović, predsednik Nezavisnog sindikata Aerodroma.

Akcionarima je pripao bruto iznos od 52,9 milijardi dinara, što je 1.530,44 dinara po akciji. Državi, koja u Aerodromu “Nikola Tesla” a. d. poseduje 83,5 odsto vlasništva, sleduje bruto iznos po akciji, a malim akcionarima se on umanjuje za dodatnih 15 odsto poreza na dividende. Tako se dolazi do pomenutih 1.300,87 dinara.

Tags
Back to top button