Dojče banka premešta oko 800 zaposlenih u BNP Paribas banku – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKESVE VESTI

Dojče banka premešta oko 800 zaposlenih u BNP Paribas banku

Dojče Banka se priprema da prebaci do 800 zaposlenih u BNP Paribas banku kao deo povlačenja iz investicionog bankarstva, navodi nekoliko ljudi upoznatih sa planom.

Ugovorom će francuski zajmodavac preuzeti kontrolu nad glavnom brokerskom jedinicom Dojče banke koja servisira hedž fondove, kažu izvori.

Prošlog meseca banke su objavile preliminarni sporazum da „Dojče klijentima“ obezbede kontinuitet „potezom koji bi takođe mogao da pomogne BNP-u da ojača svoje prisustvo u primarnom brokerskom poslu, potencijalno unosnom poslu pozajmljivanja novca hedž fondovima i rukovanja njihovim trgovanjem.

Formalniji dogovor treba da bude predstavljen u narednim nedeljama, navode izvori, a klijenti Dojče banke će dobiti pisma koja objašnjavaju kako će transfer funkcionisati.

Jedan od izvora je rekao da bi BNP mogao platiti nominalni novčani iznos Dojče banci kako bi preuzeo kontrolu nad poslovanjem, ali glavna prednost sporazuma je ta što nemačka banka, koja u radikalnom restrukturiranju otpušta 18.000 radnika, neće morati platiti otpremninu osoblju koje se prebaci.

Kada je sporazum prvi put objavljen, banke su se nadale da će velika većina klijenata hedge fondova Dojče banke prebaciti svoje stanje, ukupno malo manje od 200 milijardi dolara, na BNP.

Ukupan broj osoblja koje će biti prebačeno u BNP zavisiće od broja klijenata koji prebace svoje poslovanje u BNP Paribas.

Tags
Back to top button