Firmama u Britaniji posao cveta od kako su uvele četvorodnevnu radnu nedelju – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Firmama u Britaniji posao cveta od kako su uvele četvorodnevnu radnu nedelju

Niz malih britanskih kompanija uveo je za svoje radnike četvorodnevnu radnu nedelju, usred aktuelnih ideja da manje rada može doneti veću produktivnost i bolju ravnotežu između života i rada.

Stoga sve više poslodavaca eksperimentiše s davanjem tri slobodna dana nedeljno svojim radnicima uz zadržavanje iste plate.

U poslednjih pola godine to su već učinile kompanije “Synergy Vision”, “Elektra Lighting”, “Lara Intimates” i “Intrepid Camera. “The Wellcome Trust” najveći je poslodavac u Velikoj Britaniji koji razmišlja o uvođenju probne faze za svojih 800 zaposlenih, piše Gardijan.

Čini se da radnici u Velikoj Britaniji zbog kraće radne nedelje nisu imali nikakvih problema s izvršavanjem radnih zadataka i poštovanjem rokova. Štaviše – posao im cveta, a stresa je manje.

“Bilo je ovo šest lepih nedelja s dugim vikendima – rekao je Nil Nouls, konsultant u “Elektri”, koja je skraćenu radnu nedelju uvela u januaru. “Dva od sedam dana su jedva dovoljna da se čovek oporavi od stresne nedelje. Ali tri dana dovoljna su da se odmorite, ali i da imate dovoljno vremena da radite nešto drugo”, dodao je.

To je potvrdio i Maksim Gru iz kompanije “Interpid” u Brajtonu. “Ja učim francuski, Roko se priključio jednoj pozorišnoj trupi, Hjugo provodi više vremena u svojoj stolarskoj radionici, a Sem pravi robota”, rekao je Gru.

Tags
Back to top button