mts najbolja mreža u Srbiji, pokazuju rezultati NET CHECK-a – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

mts najbolja mreža u Srbiji, pokazuju rezultati NET CHECK-a

mts je proglašen najboljom mobilnom mrežom u Srbiji na osnovu rezultata ispitivanja eminentne nemačke kompanije NET CHECK koja se bavi uporednom analizom kvaliteta mobilnih mreža. Testiranje koje je sproveo NET CHECK na teritoriji Srbije potvrdilo je, drugi put zaredom, izuzetan kvalitet mobilnih usluga u mts mreži  širom zemlje.

Priznanje za najbolju mobilnu mrežu prošle godine predstavljalo je motivaciju da se potvrdi zvanje najboljeg mobilnog operatora i kroz rezultate za 2022. godinu, izjavio je izvršni direktor za tehniku Telekoma Srbija, Đorđe Marović, izražavajući zadovoljstvo ostvarenim rezultatima koji potvrđuju da je mts lider po kvalitetu usluga koje pruža svojim korisnicima u domenu mobilne telefonije.

„Ulažemo veliki trud da održimo nivo kvaliteta telekomunikacionih servisa koji se očekuje od nas kao renomiranog operatora. Iz godine u godinu korisnici imaju sve veća očekivanja po pitanju kvaliteta usluge,  brzine uspostave veze, internet protoka, odziva sajtova na internetu. Samim tim, stalni razvoj mreže je neophodan kako bi se ispratile korisničke potrebe. Zahvaljujući znanju i angažovanju naših zaposlenih, kao i višegodišnjim investicijama u razvoj i unapređenje mts mobilne mreže, ovo priznanje drugu godinu zaredom je dodatna potvrda da mts pruža adekvatan odgovor na izazove današnjeg zahtevnog i dinamičnog tržišta“, izjavio je Đorđe Marović.

NET CHECK je nemačka kompanija čija ekspertiza obuhvata ispitivanja kvaliteta mobilnih mreža širom Evrope, sa naglaskom na tržišta Austrije, Nemačke i Švajcarske.

„Rezultati ovogodišnje opsežne analize bazirani su na preko 200 časova merenja u gradovima i na magistralnim putevima Srbije. Merenja su izvedena sa opremom renomiranog proizvođača merne opreme Rohde&Schwarz uz primenu najnovije NET CHECK metodologije, koja iz godine u godinu postavlja standarde u ispitivanju mobilnih mreža. Sve navedeno je sigurna potvrda mts korisnicima da na raspolaganju imaju stabilan i brz mobilni internet, kao i najkvalitetniju govornu komunikaciju“,  izjavio je direktor za tehniku NET CHECK-a Karlos Trokado (Carlos Trocado).

Podsećamo da je i prema istraživanju Ratela, jedine zvanične institucije u Srbiji koja se bavi merenjem kvaliteta mobilnih mreža, mts  tri godine zaredom najbolja mobilna mreža.

Rezultati istraživanja NET CHECK-a dostupni su putem linka!

Izvor: PCpress.rs

Tags
Back to top button