Mtel uvećao dobit za skoro milion konvertibilnih maraka – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Mtel uvećao dobit za skoro milion konvertibilnih maraka

Rezultati Mtela za prvih šest meseci 2023. godine pokazuju da je kompanija i u ovu poslovnu godinu ušla uz poslovne uspehe i uvećavajući dobit, uprkos nepovoljnim kretanjima na globalnom ekonomskom nivou.

Prvu polovinu poslovne 2023. godine Mtel završava sa ostvarenom neto dobiti od 40,6 miliona konvertibilnih maraka, što je rast za skoro milion konvertibilnih maraka, odnosno 2,4% u odnosu na rezultat ostvaren u istom periodu 2022. godine, dok je EBITDA kompanije uvećana za oko 4,3 miliona konvertibilnih maraka u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupni prihodi su uvećani za gotovo 8 miliona konvertibilnih maraka, što je više za 3,5% u odnosu na prihode ostvarene u istom periodu prethodne godine. Ukupni troškovi takođe beleže rast za oko 6,8 miliona KM, odnosno 3,8%, što je i očekivano, s obzirom na rast cena i inflaciju u globalnim okvirima.

Kompanija je i pored ovako osetljivih ekonomskih uslova, nastavila da investira, pre svega u infrastrukturu, a s ciljem poboljšanja postojećih i kreiranja novih usluga koje nudi svojim korisnicima, što u krajnjoj instanci treba da obezbedi kontinuiran rast i razvoj kompanije i neto dobiti u budućem periodu.

Nezavisne novine

Tags
Back to top button