Volkswagen namerava da ukine najmanje 5.000 radnih mesta do 2023. – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Volkswagen namerava da ukine najmanje 5.000 radnih mesta do 2023.

Nemački automobilski div Volkswagen (VW) planira da pokrene novi program štednje koji bi uključivao ukidanje oko 5.000 radnih mesta u upravi do 2023. godine, izvestio je poslovni dnevnik Handelsblatt. Prema informacijama iz krugova grupe, ta bi brojka mogla narasti i do 7.000, piše list.

Radna mesta počela bi se ukidati od sledeće godine u sklopu plana izvršnog direktora Herberta Diessa o poboljšanju poslovnih rezultata.

Dodatni je razlog preorijentacija grupe na elektromotore, piše Handelsblatt, za čiju je proizvodnju potrebno manje radnika nego za proizvodnju klasičnih automobila s motorima s unutarašnjim sagorevanjem.

Tome valja dodati i činjenicu da je proizvodnja električnih automobila skuplja a kupci nisu spremni platiti više, pa je kompanija prisiljena smanjiti troškove. Stoga se razmatraju mere poboljšanja učina ‘teške’ 5,9 milijardi evra godišnje, koje bi se primenjivale od 2023, navodi list.

Pritom bi cilj zapravo trebao biti još ambiciozniji i iznositi sedam milijardi evra, kažu u koncernu prema pisanju Handelsblatta.

Tags
Back to top button