Uspešno završen 26. Kopaonik Biznis forum – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTIUncategorized

Uspešno završen 26. Kopaonik Biznis forum

Zaključnim razmatranjima zatvoren je 26. Kopaonik Biznis forum koji je okupio  1.315 učesnika,  2 specijalna gosta, 162 panelista, 125 novinara koji su pratili i izveštavali sa Foruma.

Na Forumu su pored Predsednice Vlade Republike Srbije i ministara bili i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, privrednih komora iz regiona, najvećih regionalnih investitora, predstavnici javnog i privatnog sektora, akademici i privrednici.

Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik programskog odbora Kopaonik Biznis foruma istakao je da nam dijalog generalno nedostaje u društvu  i zato je prednost i uloga Kopaonik biznis foruma veoma važna.

„Imali smo intezivan rad u protekla četiri dana, zaključci Kopaonik Biznis foruma će biti sumirani u okviru dokumenta i siguran sam da će Vlada vrlo pažljivo pratiti naše preporuke kako doći do robustnog rasta i ubrzati strukturne reforme“, izjavio je Aleksandar Vlahović.

Vlahović je podsetio da Kopaonik Biznis Forum i Savez ekonomista u okviru svoje društvene odgovornosti svake godine promoviše određene aktivnosti i još jednom je istakao da Matematička gimnazija zaslužuje podršku i pozvao sve  da se priključe sponzorima.

Aleksandar Vlahović tokom zaključnih razmatranja premijerno najavio tri događaja – Jahorina ekonomski forum (23-24. april 2019), Samit guvernera i ministara finansija zemalja Zapadnog Balkana (14-16.jun 2019) i IV Međunarodna konferencija o obrazovanju (11-13. novembra 2019) koji predstavljaju nastavak onoga što Savez ekonomista Srbije radi.

Uz zahvalnost partneru Kopaonik Biznis foruma – Mastercardu, svim sponzorima, medijskim sponzorima NIN-u i Tanjugu, kao i ljudima koji u tehničkom smislu stoje iza Kopaonik Biznis foruma, najavio je da će naredni,  27. Kopaonik Biznis forum održati od 1. do 4. marta 2020. godine.

Izvor: BIZLife

Tags
Back to top button