Mihajlović najavila novi investicioni ciklus “težak” 5 milijardi evra – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Mihajlović najavila novi investicioni ciklus “težak” 5 milijardi evra

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas na Biznis forumu na Kopaoniku da novi investicioni ciklus u oblasti infrastrukture vredi oko 5 milijardi evra.

Mihajlović je navela da se Srbija nalazi u oblasti infrastrukture na tački od koje više nema povratka na staro, odnosno nereformisanih preduzeća, preduzeća za puteve koja rade po ugovorima starim 20 godina…

“U 2018. godini beležimo 58 miliona automobila na Koridoru 10, dok ih je 2012. godine bilo 32 miliona, te je jasno koliki je rast u pitanju. Planiramo da 2025. godine imamo 110 miliona automobila na Koridoru 10, što je važan pokazatelj za to šta je sve planirano i urađeno”, navela je ministarka.

Ona je naglasila da nije bilo jednostavno uhvatiti se u koštac sa tim projektima i najavila novi investicioni ciklus.

“Novi investicioni ciklus vredan je oko 5 milijardi evra, a ulagaće se u puteve, železnicu i vodne puteve. Naravno, i u vazdušni saobraćaj”, najavila je Mihajlović.

Ministarka je podsetila koliko je na Aerodromu Nikola Tesla povećan broj putnika i ocenila da će ove godine biti zabeleženo čak preko šest miliona putnika.

“U junu otvarano i novi aerodrom Kraljevo”, podsetila je ministarka i zaključila da država želi da se okrene povezivanju regiona.

Tags
Back to top button