Kompanija iz Dubaija dala ponudu za Luku Beograd – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Kompanija iz Dubaija dala ponudu za Luku Beograd

Arapska kompanija “P&Q Port” iz Dubaija dala je ponudu za kupovinu Luke Novi Sad, jedine preostale luke u državnom vlasništvu u Srbiji.

Kako je za N1 potvrdio direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev, to je jedina do sada pristigla ponuda.

“Iz Dubaija su sada već drugi put dolazili. Još postoji mogućnost da neko ponudu pošalje poštom, ali to bi moralo biti sa današnjim datumom, budući da danas ističe rok”, kaže Milovančev.

Navodi i da detaljnijim informacijama raspolaže samo Ministarstvo privrede, gde će u utorak, 5. marta u podne biti uprličeno zvanično otvaranje ponuda.

Kompanija “P&Q Ports” bila je jedna od 12 zainteresovanih koje su po objavljivanju poziva 2016. godine upitile pisma Ministarstvu privrede. U septembru prošle godine prvi put je raspisan tender za prodaju Luke Novi Sad po ceni od 15,98 miliona evra, međutim, niko se nije javio.

Novi tender raspisan je 12. decembra 2018. godine, a cena jedine preostale luke u državnom vlasništvu je tada prepolovljena i iznosila je 7,99 miliona evra. Taj javni poziv je, zbog izostanka zainteresovanih kupaca, tri puta produžavan, a krajnji rok za dostavljanje ponuda ističe danas.

Iz Ministarstva privrede još nema informacija o pristigloj ponudi.

Tags
Back to top button