Izabrano devet učesnika startap programa OTP banke Mađarska – Bankar.rs
BANKESVE VESTI

Izabrano devet učesnika startap programa OTP banke Mađarska

Devet startap i skejlap kompanija sa proizvodima već uklopljenim na tržištu (“product-market fit”) imaće priliku da sarađuju sa OTP bankom Mađarska u okviru drugog dela međunarodnog startap programa ove kreditne institucije.

Tokom tromesečnog programa, kompanije kojima je upućen poziv da se pridruže šemi moći će da testiraju svoje proizvode i usluge uz podršku nekoliko odeljenja banke, a sa ciljem da dokažu svoju zrelost i spremnost da razviju dugoročnu saradnju sa bankarskom grupom.

Prijavljivanje za drugi međunarodni startap i skejlap program OTP banke je započeto oktobra prošle godine, i veliki broj kompanija se odlučilo da iskoristi ovu priliku: ukupan broj od 310 kompanija iz 65 različitih zemalja je podnelo prijave.

Nakon onlajn intervjua, predstavnici 30 kompanija su bili pozvani u tzv. selekcioni kamp, u periodu od 16. do 17. januara u Budimpešti u Mađarskoj, kako bi predstavili svoje poslovanje i razvoj proizvoda predloženih banci.

Konačno, na osnovu odluke stručnog žirija, 9 najperspektivnijih startap i skejlap kompanija imaće priliku da učestvuje u programu, uz mogućnost daljeg razvoja svojih rešenja u pilot projektima koji će se sprovoditi zajedno sa bankom kao i demonstriranja načina na koji njihovi proizvodi ili usluge odgovaraju bankarskom okruženju.

Startapovi su bili pozvani da podnesu svoje prijave iz sledećih 5+1 oblasti: Napredni alat za podatke i analitiku (Advanced data & analytics tool), Korisničko iskustvo i pružanje usluge (Customer experience & servicing), Interna efikasnost (Internal efficiency), Otvoreno bankarstvo i bezbednost (Open banking & security), Inovacije proizvoda (Product innovations), kao i druga inovativna rešenja koja se ne uklapaju u gore navedene kategorije, ali su pak korisna finansijskom sektoru.

“Osnovnu ciljnu grupu programa činile su zrelije kompanije koje rade na sveobuhvatnom razvoju, prevazilazeći opseg klasične inovacije proizvoda, a koje mogu pružiti dugoročnu podršku naporima banke da poveća efikasnost svog poslovanja i da se pobrine za još širi spektar potreba klijenata. Tokom tri meseca trajanja programa, nastojaćemo da pružimo najviši nivo stručne podrške za kompanije učesnice, razvijajući najbližu moguću saradnju sa njima”, izjavio je Andraš Fišer, direktor Sektora za inovacije u poslovanju sa stanovništvom OTP banke Mađarska.

Devet kohortnih kompanija iz 6 zemalja (Nemačka, Austrija, Bugarska, Mađarska, Velika Britanija i Slovačka) mogu početi sa radom početkom marta, uz podršku OTP banke sa više nivoa.

Tokom tromesečnog perioda aksceleracije, predstavnici kompanija će učestvovati u tri tematske nedelje, uključujući obuke, radionice i individualne mentorske sesije – prilagođene njihovim prethodno ispitanim potrebama – kako bi se pomoglo proširenje njihove baze znanja. Na kraju tromesečnog perioda, na Demo danu koji će se održati 23. maja, kompanije će široj publici predstaviti novostečena znanja kao i rezultate postignute tokom pilot perioda.

Za više informacija o programu zainteresovani mogu posetiti www.otpstartup.com.

Tags
Back to top button