Kako su dva Mađara porazila veliki Red Bull – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Kako su dva Mađara porazila veliki Red Bull

Počeli su kao mala porodična kompanija sa 20 zaposlenih, a danas je mađarski brend energetskih pića Hell Energy međunarodna kompanija u kojoj radi 200 robota. Vlasnici kompanije su braća Erno i Zsolt Barabas, koji su u rodnom gradu Miškolcu na sevesoistoku Mađarske prodavali bombone i čokolade pa su, kako bi proširili portfelj proizvoda, počeli da prodaju i energetska pića.

Budući da se to pokazalo kao dobra odluka, počeli su da proizvode svoja energetska pića, piše Novac.hr.

“Znali smo da dolazimo na vrlo kompetitivno tržište kojim dominira autrijska kompanija koja je stvorila samu kategoriju energetskih pića”, kažu u kompaniji Hell Energy.

Ipak, budući da su svoje napitke prodavali ispod cene, nisu imali problema s privlačenjem potrošača na mađarskom tržištu. Uz to, svake godine izbace dva nova proizvoda, odnosno ukusa pića, kako bi potrošačima pružili što veću ponudu.

“Povoljniji smo i to je naša najveća prednost. Uz to, imamo široku ponudu proizvoda, od kojih nijedan ne sadrži konzervanse ni aditive, pa su tako i kvalitetniji”, pohvalili su se iz kompanije.

Da se njihova poslovna strategija pokazala uspešnom, govori činjenica da je Hell Energy za manje od četiri godine postao vodeći brend energetskih pića u Mađarskoj, gde se za taj brend odluči više od 40 odsto uživatelja energetskih pića, dok drugi na listi, Red Bull, kupuje nešto više od 3 odsto Mađara.

Tags
Back to top button