Lučić: Hoćemo da se širimo i snažno investiramo na teritoriji KiM – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Lučić: Hoćemo da se širimo i snažno investiramo na teritoriji KiM

“Junajted grupa prstom nije mrdnula na Kosovu i Metohiji, a vodi brutalnu kampanju protiv investicije Telekoma Srbija u sredinama na KiM gde žive Srbi”, rekao je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Prvi čovek srpskog Telekoma obišao je zaposlene u severnoj Kosovskoj Mitrovici, u centrali ćerke-firme MTS, i razgovarao s njima o dosadašnjim rezultatima i planovima za budućnost. Akcija tzv. “Kosovske policije” nije sprečila Lučića da poseti radnike na koje je, kako je naglasio, “izuzetno ponosan”, prenosi portal 24sedam.

U razgovoru za TV Most, Vladimir Lučić je podsetio da su hrvatski mediji ovih dana objavili da je Telekom Srbija postao najveća kompanija u oblasti telekomunikacija u našem regionu, odnosno da je postao “regionalni lider i finansijski i tehnološki”, i naglasio da je cilj da se Telekom ustoliči kao lider u ovom delu Jugoistočne Evrope.

“Proširili smo poslovanje na Severnu Makedoniju, gde ćemo ovog meseca dobiti i prve korisnike, uskoro ćemo pustiti ponudu mobilne telefonije i televizije u Nemačkoj i Švajcarskoj, posle Austrije gde već imamo više od 100.000 korisnika. U samoj Srbiji smo u prvih šest meseci ove godine višestruko povećali profit, takođe značajno je veći i broj korisnika”, naveo je Lučić.

“Mi u Telekomu Srbija smo izuzetno ponosni na našu ćerku-firmu MTS koja posluje na Kosovu i Metohiji. Veoma sam zadovoljan poslovanjem u poslednje četiri godine, višestruko smo povećali broj korisnika telefonije, televizije i interneta, kao i poslovne prihode. Posebno mi je drago to što je Telekom na KiM u ove četiri godine povećao i broj naših zaposlenih za više od stotinu, stručnih i uglavnom mladih ljudi, što pokazuje da jako dobro poslujemo, a takođe osnažujemo srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji. Imamo ambiciozne planove, hoćemo da se širimo i snažno investiramo na teritoriji KiM, sa ciljem da i ovde budemo najveći operater u svim uslugama”, poručio je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

Vladimir Lučić je naglasio da se kompanija koju predvodi suočava, nažalost i u Srbiji, sa nelojalnom konkurencijom, koja je prethodnih dana, kako kaže, agresivno napadala čak i investiciju Telekoma Srbija na Kosovu i Metohiji. U pitanju je Junajted grupa, prenosi 24sedam.

“Oni koji nikada nisu probali da na KiM izgrade jedan kilometar mreže, da dobiju jednog korisnika, ipak su iskoristili situaciju, čak su pokušali da zloupotrebe nepovoljne političke okolnosti na KiM, da napadnu našu investiciju u sredinama sa srpskim stanovništvom. Telekom je na KiM prisutan više od 20 godina i svi znaju, a kosovski Srbi na prvom mestu, koliko smo ulagali u mrežu, u infrastrukturu, da korisnici imaju i fiksnu i mobilnu telefoniju i internet. Junajted grupa, s druge strane, prstom nije mrdnula na KiM, ali ih to ne sprečava da zloupotrebom svog dominantnog položaja na tržištu i zloupotrebom svojih informativnih medija brutalno napadaju sve što radimo, svaku našu investiciju, pa i u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, neretko šireći najopasnije laži”, poručio je Lučić.

Generalni direktor Telekoma je podsetio da je ova kompanija tužila Junajted grupu pred nadležnim sudovima u Srbiji i Švajcarskoj, i istakao da je “potpuno siguran da će te procese i dobiti”.

B92

Tags
Back to top button