Apple razmišlja o sopstvenoj kreditnoj kartici – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Apple razmišlja o sopstvenoj kreditnoj kartici

Apple razmišlja o sopstvenoj kreditnoj kartici, piše Wall Street Journal.

Kompanija će se udružiti s Goldman Sachsom kako bi kreirala sopstvenu kreditnu karticu koja će verojatno biti dostupna javnosti kasnije ove godine, što bi se moglo poklopiti s izlaskom sledećeg iPhonea. Kartica zasnovana na Mastercardu bila bi fokusirana na Apple Pay i imala bi neke duboke integracije u iOS-u.

Wall Street Journal izveštava da će kreditna kartica biti dostupna javnosti nakon probnog rada sa zaposlenima u Appleu. Fizička kartica omogućila bi kompaniji Apple da dobije veći deo prihoda od kupovine, iako nastavlja da razvija svoju Apple Pay mobilnu uslugu plaćanja na više tržišta širom sveta.

Kreditna kartica bi se očigledno integrisala sa aplikacijom Apple Wallet kako bi osigurala dodatne funkcionalnosti vlasnicima kartica kao što su upravljanje dugom, novcem i bonusima. U izveštaju se pominje da bi korisnički interfejs mogao biti pozajmljen od Apple Health aplikacije s „prstenovima” koji prate dnevnu potrošnju korisnika i obaveštenja koja ih upozoravaju ako prekorače postavljene mesečne ciljeve. Benefiti mogu da uključuju povraćaj novca od dva posto na većinu kupovina, s tim da je procenat verojatno veći za potrošnju na Apple proizvode.

Podržaće je Goldmanova Marcus online banka koja će dobiti mnogo klijenata povezivanjem s Apple-om. Finansijski gigant je, kako se izveštava, potrošio 200 miliona dolara na krajnju infrastrukturu kartice kako bi stvorio interni sastav za upravljanje plaćanjem i centre za podršku korisnicima. U partnerstvu s Appleom,

Goldman Sachs bi dobio odličan distributivni kanal, dok bi lansiranjem kartice, Apple još jednom dokazao da, uz dovoljno vremena, sve kompanije na kraju postaju banke.

Tags
Back to top button