Uniqa ima viška kapitala, uskoro odluka o investicijama – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Uniqa ima viška kapitala, uskoro odluka o investicijama

Austrijsko osiguravajuće društvo Uniqa je prekapitalizovano i želi odluči do kraja godine, a najkasnije do 2020. gde će uložiti 700 do 800 miliona evra koji su kompaniji na raspolaganju.
Kupovina klasičnog osiguranja u Evropi trenutno se ne razmatra. Šef Uniqe Andreas Brandstetter naglašava da trenutno nema relevantne ponude na tržištu, a postojeća je preskupa.

“Kompanija sa premijom od 100 miliona evra nema smisla”, kazao je Brandstetter na predstavljanju bilansa poslovanja u četvrtak u Beču, navode austrijski mediji.

Alternativno, razmišlja se o posebnoj dividendi ili otkupu deonica. Ali “tu su i uzbudljive agencijske platforme, novi prodajni kanali u kojima Uniqa nije aktivna” i gde se može ulagati u digitalno znanje.

“Možda uđemo u nove industrije, fintech, ne možemo bilo gde sada”, rekao je Brandstetter.

Uniqa je zastupljena u 18 zemalja, osim u Austriji, uglavnom Istočnoj Evropi, i ne želi proširiti postojeći radijus.

Uniqa u svakom slučaju želi zadržati lokaciju u Londonu, bez obzira na to da li Brexit dolazi i u kom obliku. U Londonu, kao i u Lihtenštajnu, Kolnu, Zurichu i Beču, Grupa održava kancelarije sa imovinom vrednom 35 milijardi evra. Od tog iznosa, samo devet milijardi otpada na London.

“Bez obzira u kojem obliku dolazi Brexit, tržište je za nas vrlo zanimljivo”, kaže Brandstetter.

Tags
Back to top button