FAM prodat kompaniji Valvoline za 9,5 miliona evra – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

FAM prodat kompaniji Valvoline za 9,5 miliona evra

Ugovor o prodaji Fabrike maziva (FAM) u Kruševcu američkoj kompaniji Valvoline za 9,5 miliona evra potpisan je u prisisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ugovor su potpisali direktorka FAM Jelica Đurović Petronijević i Dijego Brodoni, potpredsednik kompanije “Valvoline”.

Vučić je prethodno obišao pogone FAM-a. U fabrici radi 218 zaposlenih i to je druga prodaja FAM-a, koji je zahvaljujući intervenciji države i pored velikih dugova prethodnog vlasnika 2016. izbegao stečaj.

Prethodna privatizacija je raskinuta 2011. godine, a posle sedam godina je potpisan unapred pripremljeni plan reorganizacije. Trećina proizvoda izvozi se u zemlje u okruženju, Rusiju i Afriku.

Pogoni su opremljeni najsavremenijom tehnologijom.

Brodoni je istakao da je potpisivanje ugovora veliki korak za “Valvoline”, za Kruševac i za zaposlene u FAM-u. On je zahvalio vladi i predsedniku Republike na brizi koju su pokazali za zaposlene u FAM-u i istakao da ugovor predviđa investicije.

“Ovo je prvi korak ka tome. Zadržaćemo FAM-ov brend i nadamo se da ćemo i dalje biti na tržištu. Očekujem kombinaciju snage ‘Valvoline’ i nasleđa FAM-a i očekujemo da će zajedno rasti i biti lideri u regionu”, rekao je Brodoni.

Direktorka Jelica Đurović Petronijević izrazila je uverenje da će ugovor doprineti bržem razvoju FAM-a i ekonomskom prosperitetu Srbije.

Tags
Back to top button