Dejan Papić – EY preduzetnik godine u Srbiji – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Dejan Papić – EY preduzetnik godine u Srbiji

Sedmi po redu EY Preduzetnik godine proglašen je juče, a prestižna nagrada koju dodeljuje revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) ove godine otišla je u ruke Dejana Papića, osnivača i vlasnika kompanije Laguna. Nagradu su mu uručili predsednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija, Darko Budeč i Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Ognjenu Kisinu, vlasniku kompanije Konstruktor grupa u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine, a Ivan Bjelajc i Mališa Pušonja ispred kompanije MVP Workshop, odneli su priznanje u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam osvojio nagradu EY Preduzetnik godine za 2018. godinu. Ovo nije nagrada samo meni, već čitavom timu koji broji više od 500 zaposlenih, ljudi posvećenih radu na knjizi, radu na kulturi. Iz dana u dan pokušavamo da dokažemo da kultura ima svoje mesto u životu naših građana i da čitanje nije zaboravljeno u Republici Srbiji. Štaviše, čitanje postaje trend, a ponosan sam što Srbija ima čime da se podiči u odnosu na zemlje regiona, a to je izdavaštvo“, izjavio je Dejan Papić, pobednik ovogodišnjeg takmičenja EY Preduzetnik godine.

Dejan Papić je osnovao izdavačku kuću Laguna 1998. godine, a ujedno je i osnivač Udruženja izdavača i knjižara Srbije, kao i lanca knjižara Delfi, a od pre pet godina i Radija Laguna. Danas, kompanija slavi 20 godina uspešnog poslovanja i u svojoj ponudi ima najaktuelniju literaturu uz Lagunin klub čitalaca koji broji više od 600.000 članova, a kao izdavača, ovu kuću je izabralo više od 1.400 stranih i 300 domaćih autora. Laguna je do sada objavila oko 4.000 naslova, tempom izdavanja oko 350 naslova godišnje, što čini oko 1.5 miliona primeraka, a takvi poslovni planovi, veliko lično zalaganje u radu i odabiru saradnika, doveli su Lagunu na vodeću poziciju u izdavaštvu u Srbiji.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je 21. februara u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobednika je na svečanoj ceremoniji saopštio Darko Budeč, osnivač i vlasnik kompanije Buck, prvi nosilac nagrade EY Preduzetnik 2012. godine i predsednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija.

„Ponosni smo što je u ovogodišnjem programu više od 30 kandidata učestvovalo u trci za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine. Broj prijavljenih kandidata iz godine u godinu raste, pa smo tako imali neverovatnu priliku da se tokom proteklih sedam godina upoznamo sa gotovo 200 preduzetnika, koji zajedno zapošljavaju 18.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su prihod od neverovatnih 156 milijardi dinara. Ovi preduzetnici predstavljaju svetionike domaće privrede, a njihove nominacije daju potvrdu i veličaju kredibilitet našeg programa“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Ovogodišnji izbor EY Preduzetnik godine podržan je od strane generalnog sponzora, ProCredit banke koja sa glavnim fokusom na sektor MSP više od 15 godina posluje na srpskom tržištu.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine2018, Dejan Papić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli su se Milorad Krstić (Termoinženjering), Darko Marjanović (Things Solver), Saša Popović i Vladan Ostojić (Vega IT Sourcing), Sofija Popara Parmaković (Clever), Miodrag Radovanović (Podrum Radovanović).

Tags
Back to top button