Stiže još 1.519 dinara od akcija Aerodroma “Nikola Tesla” – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Stiže još 1.519 dinara od akcija Aerodroma “Nikola Tesla”

Nadzorni odbor Aerodroma “Nikola Tesla” sazvao je redovnu skupštinu za 18. mart na kojoj će biti podeljena i prošlogodišnja dobit, a nakon toga bi građani trebalo da dobiju dividendu u neto iznosu od 1.519,32 dinara po akciji.

Kako je rekao glavni broker “Momentum sekjuritis” Nenad Gujaničić prošlogodišnja dobit koja će biti podeljena, bila je vanredno visoka zbog činjenice da je kompanija u decembru naplatila inicijalnu koncesionu naknadu od 501 milion evra, prenosi Blic.

“Predložena dividenda u bruto iznosu je 1.784,44 dinara po akciji, a kada se to pretvori u neto iznos umanjen za porez od 15 procenata, dobije se 1.519.32 dinara po akciji”, rekao je on i dodao da pravo na dividendu imaju akcionari koji su posedovali te akcije na dan 31. decembar prošle godine.

Prema njegovim rečima, isplata će verovatno biti veoma brzo posle skupštine, a svi građani koji su imali pravo na besplatne akcije, dobili su po jednu akciju Aerodroma.

Upitan da kaže kako se sada akcije Aerodroma “Nikola Tesla” kotiraju na berzi, on kaže da beleže silazni pad što je posledica činjenice da je prošao presek za isplatu vanredno visoke dividende.

Tags
Back to top button