Američke tarife bi VW koštale 2,5 milijarde dolara godišnje – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Američke tarife bi VW koštale 2,5 milijarde dolara godišnje

Najveća pretnja po profit Folksvagena (VW) u 2019. godini su potencijalne tarife Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je danas izvršni direktor te grupacije Herbert Dis.

“Ponovo postaje napeto. Šteta je što mi iz automobilske industrije to ne možemo da rešimo sami. To više zavisi od pregovora o tarifama između Evrope i SAD”, rekao je Dis za britanski list “Fajnenšel tajms”.

Analitičari londonske kompanije “Evercore ISI” tvrde da bi tarife koštale VW oko 2,5 milijardi evra godišnje, što je oko 13 posto očekivane zarade te grupacije.

“U najgorem slučaju, to bi verovatno bilo blizu te realne cifre”, naveo je Dis povodom ove procene londonske kompanije, prenosi Rojters.

Procenjuje se da će poverljivi izveštaj američkog Ministarstva trgovine, poslat minulog vikenda predsedniku Donaldu Trampu, otvoriti američkom lideru put za pretnje tarifama od 25 odsto na uvozne automobile i auto-delove, pod izgovorom da taj uvoz predstavlja pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti, navodi britanska agencija.

Tags
Back to top button