Mišković, Kostić i Drašković kupuju Agrokorove kompanije? – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Mišković, Kostić i Drašković kupuju Agrokorove kompanije?

Da su srpski biznismeni zainteresovani za Agrokorove kompanije su samo spekulacije, kaže ministar trgovine Rasim Ljajić.

Ministar je izjavio da na nedavnom sastanku rukovodstva Merkatora S sa srpskim dobavljačima u Beogradu, kome je prisustvovao, nije bilo reči o tome da će neka srpska firma da kupi pojedine kompanije iz sastava Agrokora.

Upitan o spekulacijama koje prenosi ljubljansko “Delo” da su Miroslav Mišković, Miodrag Kostić i Rodoljub Drašković kandidati za kupovinu pojedinih kompanija iz sastava Agrokor, Ljajić za Tanjug kaže da o tome nije bilo reči na sastanku rukovodstva Merkatora S sa srpskim dobavljačima prošle nedelje.

“To su samo spekulacije. Sastanak je bio javan, prisutvovali su novinari i niko nije rekao da bi kupio pojedine kompanije Agrokora”, kaže Ljajić.

Naveo je da je pomenuo da bi najidealniji scenario za nas bio da sve ove kompanije nastave da posluju i da po mogućstvu naše firme i preduzetnici budu deo regionalnog konzorcijuma koji bi bio formiran i koji bi pokazao interes za kupovinu Agrokora ili njegovih delova. Ljajić je tada na sastanku rekao da je nezahvalno prognozirati da li će se to u ovom trenutku desiti.

Sastanku predstavnika kompanije Merkator S sa dobavljačima, a u organizaciji Privredne komore Srbije 14. februara, prisustvovali su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik PKS Marko Čadež.

Tags
Back to top button