Čuvena fabrika Nevena se prodaje za dva miliona evra – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Čuvena fabrika Nevena se prodaje za dva miliona evra

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika po drugi put prodaje hemijsku industrije Nevena iz Leskovca, koja je u stečaju od kraja 2015. godine.

Oglas o prodaji stečajnog dužnika kao pravnog lica javnim nadmetanjem objavljen je na osnovu Rešenja o bankrotstvu stečajnog sudije Privrednog suda u Leskovcu na osnovu Zakona o stečaju.

Javno nadmetanje održaće se 21.marta u 11 sati u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Prva prodaja leskovačke Nevene, čija je vrednost bila procenjena za više od 270 miliona dinara, objavljena je u maju prošle godine, ali hemijska industrija nije dobila novog vlasnika jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Kupac Nevene postaće vlasnik objekta Kozmetika površine blizu 7.000 metara kvadratnih u ulici Djordja Stamenkovića u Leskovcu, dve proizvodne hale, ambulante i poslovnog prostora, trafostanice i kompresorske stanice na istoj adresi.

Među imovinom stečajnog dužnika su i građevinski objekti u Bulevaru Maršala Tolbuhina u Novom Beogradu, gradjevinsko zemljište u Leskovcu, a novi vlasnik preuzeo bi i 100 odsto udela u zavisnom društvu DP Nevena Trejd, žigove i licence, te opremu i zalihe Nevene.

Tags
Back to top button