Inicijativa o zapošljavanju između Srbije i Kine – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASVE VESTI

Inicijativa o zapošljavanju između Srbije i Kine

Ministar Zoran Đorđević predložio je inicijativu za potpisivanje Sporazuma o privremenom zapošljavanju između Srbije i Kine.

Ova inicijativa ima osnova s obzirom na veliki broj državljana Kine koji dolaze da rade u Srbiju i obrnuto.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević je na sastanku s novom ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo istakao i važnost potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, saopštilo je Ministarstvo.

On je kinsekoj ambasadorki poželeo dobrodošlicu u Srbiju i rekao da se nada da će ambasadorka Čen tokom svog mandata doprineti daljem razvoju strateškog partnerstva i dugogodišnjeg tradicionalnog prijateljstva Srbije i Kine.

“Verujem da će se saradnja u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja sa Kinom kretati uzlaznom putanjom i u narednom periodu. Srbija i Kina su u okviru inicijative ‘Pojas i put’ prepoznale unapređenje veština radnika, stvaranje radnih mesta i razvoj socijalne zaštite kao važne elemente za poboljšanje blagostanja ljudi i stvaranje pogodnog okruženja za preduzeća”, rekao je Đorđević.

Ambasadorka Čen je rekla da Kina smatra Srbiju za pouzdanog partnera i iskrenog prijatelja u Evropi, konstatujući da se nivo saradnje dve zemlje svakodnevno unapređuje.

Tags
Back to top button