Sogelease Srbija potvrdio poziciju lidera na tržištu finansijskog lizinga na kraju 2018. – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESVE VESTI

Sogelease Srbija potvrdio poziciju lidera na tržištu finansijskog lizinga na kraju 2018.

Sa ukupno 88 miliona evra novih plasmana u 2018. godini, Sogelease (Soželiz) Srbija potvrdio je poziciju apsolutnog lidera na tržištu finansijskog lizinga. Tržišno učešće Sogelease dostiže 20,76 procenata, a lidersku poziciju zauzima u finansiranju nabavke novih i polovnih putničkih i komercijalnih vozila, kao i poljoprivrednih mašina, prenosi Blic.

Komercijalni rezultat praćen je ostvarivanjem dobiti nakon oporezivanja u iznosu od 3,03 miliona evra na kraju 2018. Godine, što predstavlja rast od čak 43 odsto u odnosu na isti period prethodne godine

“Dugogodišnja saradnja i stabilno partnerstvo sa klijentima, korisnicima proizvoda i usluga na finansijskom tržištu, dokaz su da kontinuirano i pažljivo pratimo i razumemo njihove zahteve, kao i da im pružamo adekvatna inovativna rešenja”, izjavio je Boris Stević, predsednik Izvršnog odbora Sogelease Srbija.

Sogelease, kao lider na tržištu finansijskog lizinga od 2015. godine, beleži konstantan rast u broju novozaključenih ugovora kao i u iznosu finansiranja. U svom portfoliju ima 8.600 aktivnih ugovora koji iznose 127 miliona evra. U odnosu na prethodnu godinu, ukupan portfolio porastao je za 22 odsto.

Osnivač Sogelease Srbija je Societe Generale banka, koja na ovaj način na tržištu nudi usluge finansijskog lizinga, namenjene pravnim i fizičkim licima, preduzetnicima i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, piše Blic.

Tags
Back to top button