Bajatović: Ništa ne može da stopira Turski tok – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Bajatović: Ništa ne može da stopira Turski tok

Izgradnja gasne interkonekcije kroz Srbiju od bugarske do mađarske granice počeće krajem marta ili početkom aprila, izjavio je generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović i poručio da ne vidi nijednu primedbu Energetske zajednice koja moze da stopira projekat Turskog toka.

Na sednici skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Bajatović je rekao da se mišljenje Srbije ne razlikuje od mišljenja Energetske zajednice po pitanju energetske bezbednosti i potrebe da postoji takva infrastruktura namenjena pre svega, jugoistočnoj Evropi, ali da različito gledaju na pitanje konkurencije.

“Ne gledamo isto na to, sve mere koje je tražila Energetska zajednica su legitimne, ne vidim nijednu primedbu koja može da stopira projekat Turskog toka. Takvih primedbi i nema”, rekao je Bajatović.

On je naveo da je siguran da će srpska Agencija za energetiku doneti pozitivno rešenje za izgradnju gasne interkonekcije te da će se projekat izgradnje Turskog toka desiti.

“Srbija je spremna za izgradnju ovog projekta i prvih 300 miliona evra je obezbeđeno, dodatno finansiranje je obezbeđeno u prvom koraku, u drugom će biti klasično projektno finansiranje, a izgradnja počinje krajem marta, početkom aprila. Izgradnja bi trebalo da bude završena do 15 decembra”, rekao je Bajatović.

On je dodao da je Srbija sa partnerima spremna za izgradnju gasovoda.

Na sednici Odbora za privredu prisustvovali su direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, direktor Agencije za energetiku i predstavnici drugih nadležnih organa. Kopač je na toj sednici predstavio godišnji Izveštaj o napretku Srbije u oblasti energetike.

Tags
Back to top button