Potpisan Protokol o saradnji novosadskog Ekonomskog fakulteta i MK Group – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Potpisan Protokol o saradnji novosadskog Ekonomskog fakulteta i MK Group

Studenti treće i četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu imaće priliku da pohađaju stručnu praksu iz oblasti informacionih tehnologija zahvaljujući potpisanom Protokolu o saradnji između Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i MK Group.

Program stručne prakse, koji je u saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Novom Sadu pokrenula članica MK Group, kompanija MK IT Business Solutions, realizovaće se u narednih pet godina i namenjen je studentima studijskog programa Poslovna informatika. Nakon završene prakse svi studenti dobiće sertifikat, dok će najboljim polaznicima kompanija MK IT Business Solutions ponuditi mogućnost dodatne plaćene tromesečne prakse. Nakon završene plaćene prakse, kompanija MK IT Business Solutions polaznicima koji uspešno savladaju osnove i istaknu se tokom prakse, ponudiće i mogućnost zaposlenja.

“Drago nam je da MK Group prepoznaje značaj ulaganja u mlade, pre svega u sticanje praktičnih znanja i veština koje im kasnije mogu pomoći u razvoju dalje karijere. Ovo je još jedan pokazatelj da je moguće uspostaviti partnerstvo između obrazovnih institucija i privatnog sektora u pravcu povezivanja obrazovanja, nauke i privrede ali i primene najnovijih dostignuća u konkretnom poslovanju”, izjavio je prof. dr Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

“MK Group pouzdan je partner i strateški posvećena društveno odgovornom poslovanju i unapređenju zajednice u kojoj posluje. Pokretanjem programa stručne prakse nastavljamo uspešnu saradnju koju godinama realizujemo sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu u nameri da studentima omogućimo ne samo realna iskustva u oblastima u kojima se školuju, već i mogućnost zaposlenja i uvid u korporativnu kulturu i rad kompanije koja broji više od 7 000 zaposlenih”, izjavio je Aleksandar Bijelić, direktor sektora za digitalizaciju i razvoj poslovanja MK Group i dodao da je u svetu digitalizacije, neophodno da mladi steknu što više praktičnih znanja o oblasti koja je zasigurno osnov budućeg poslovanja.

Ova saradnja ukazuje na značaj primene informacionih tehnologija u poslovanju i otvara mogućnosti da pored studenata studijskog programa Poslovna informatika i studenti ostalih studijskih programa Ekonomskog fakulteta u Subotici dobiju priliku da kroz nastavu i praksu steknu veštine primene IT tehnologija u poslovanju i na takav način dođu do mogućnosti zaposlenja u MK Group.

Prijava za program stručne prakse kreće u martu, a najbolji studenti u toku godine moći će da usavrše svoja znanja i veštine ne samo iz IT sektora, već i finansija, računovodstva i marketinga, u kojima će usavršavati znanja rada u SAP sistemima kroz rad sa mentorima sa dugogodišnjem iskustvom. Praksa će se realizovati na mesečnom ili dvomesečnom nivou u prostorijama kompanije MK IT Business Solutions u Novom Sadu. U okviru realizacije programa stručne prakse, MK Group obezbediće gostujuće predavače koji će studentima predstavljati korišćenje SAP modela kroz praktične primere u svakodnevnom radu.

Tags
Back to top button