Dividende od Aerodroma stižu u martu – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Dividende od Aerodroma stižu u martu

Isplata dividendi akcionarima Aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu biće moguća tek kad bude usvojen revidirani finansijski izveštaj tog preduzeća, što najranije može da se dogodi u martu, piše današnja “Politika”.

Navodi se da dividende još nisu isplaćene malim akcionarima Aerodroma “Nikola Tesla”, iako je francuska kompanija “Vansi” 21. decembra 2018. tom preduzeću uplatila koncesionu naknadu od 501 milion evra kako bi mogla da preuzme upravljanje aerodromom.

Po usvajanju revidiranih finansijskih izveštaja biće završena isplata dividendi, u skladu sa odlukom Skupštine akcionara, svim akcionarima Aerodroma, rečeno je “Politici” u kabinetu premijerke Srbije Ane Brnabić.

Kako je objavljeno, 83,5 odsto tih akcija pripada državi, a 16,5 odsto malim akcionarima među kojima su i građani koji su dobili besplatne akcije.

Plaćanje dividende akcionarima može se odobriti odlukom o raspodeli dobiti usvojenoj na redovnoj Skupštini akcionara Aerodroma “Nikola Tesla”, ako su za to ispunjeni uslovi propisani zakonom i u zavisnosti od ostvarenog prihoda, piše “Politika”.

Tags
Back to top button