Vojvođanska banka planira veće kreditiranje poljoprivrede u 2019. – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESVE VESTI

Vojvođanska banka planira veće kreditiranje poljoprivrede u 2019.

Vojvođanska banka će ove godine biti aktivnija u kreditiranju poljoprivrede i svih kvalitetnih projekata, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke Predrag Mihajlović.

On je nakon konferencije “Vojvodina u 2019.” za agenciju Beta rekao da će Vojvođanska banka kreditirati poljoprivredu, jer posluje u okruženju u kome je to dominantna delatnost.

“To ne znači da kreditnu podršku neće dobiti i druge delatnosti koje su se tržišno dokazale. Odobravaćemo ne samo kratkoročne, već i dugoročne zajmove”, kazao je Mihajlović.

Rast društvenog proizvoda Srbije se, kako je kazao, kreće u “pravom smeru” i zbog toga će i Vojvođanska banka jačati kreditnu podršku privredi.

Istakao je da je u 2018. godini privredni rast Srbije bio mnogo veći nego rast kredita u bankarskom sektoru, pa je plan da banka jača kreditnu podršku.

Mihajlović je naglasio da je Vojvođanska banka u 2018. “više nego dobro poslovala” i da je ostvarila dobit koja je premašila očekivanja investitora.

“Ostvarili smo visoku dobit uprkos tome što je to bila godina integracije Vojvođanske i OTP banke”, rekao je Mihajlović.

Istakao je i da menadžment vojvođanske banke ove godine očekuje još bolje rezultate poslovanje.

Tags
Back to top button