Umesto Jugoeksporta niče hotel – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Umesto Jugoeksporta niče hotel

Hotel “Beograd centar” u Kolarčevoj ulici, u bivšoj zgradi Jugoeksporta, primiće goste za oko dva meseca, najavio je biznismen i vlasnik hotela Petar Matijević.

“Zgrada je pod zaštitom države, pa je spoljni izgled morao da se restaurira i ti poslovi su završeni, ali kasne finalni radovi i otvaranje zbog dozvola za trafo stanicu. Te papire smo čekali godinu i po dana”, rekao je Matijević.

Matijević je 2016. godine kupio zgradu Jugoeksporta u centru Beograda za 7,3 miliona evra i rekunstruiše je u luksuzan hotel sa četiri plus zvezdice. Luksuzni hotel je po planu trebalo da bude otvoren prošlog leta jer je deo dozvola dobijen u novembru 2017. godine. Hotel će, prema rečima Matijevića, imati 68 soba i restoran od 300 kvadrata, kao i parking za automobile, a zapošljavaće oko 40 radnika, prenosi Beta.

Za petu zvezdicu nedostaje bazen za koji ne postoje uslovi. Cela zgrada ostaće autentična, kao i stepenište iz 1923. godine.

U vlasništvu porodice Matijević su, pored industrije mesa “Matijević”, nekoliko farmi i više stotina hektara poljoprivrednog zemljišta, još i četiri hotela, tri u Novom Sadu i jedan u Zrenjaninu. Zgrada Jugoeksporta je sazidana 1923. godine po projektu Matije Bleha, a nuđena je nekoliko puta na prodaju. Prva procena je bila da vredi 20 miliona evra, ali je cena zgrade padala posle svake neuspešne licitacije.

Tags
Back to top button