Kralj kafe želi u Trampovu fotelju – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Kralj kafe želi u Trampovu fotelju

Bivši direktor prodajnog lanca kafa Starbaks Hauard Šulc izjavio je da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsednika SAD.

Šulc, koji je prošle godine napustio rukovodeću funkciju na čelu Starbaksa, naveo je da razmatra mogućnost da se na predsedničkim izborima 2020. kandiduje kao nezavisni kandidat centra.

Američki biznismen je, u nizu tvitova, napisao da su dve političke partije u SAD sada “podeljene više nego ikada”, prenosi Bi-Bi-Si.

“Hajde da razmotrimo kako možemo zajedno da stvorimo mogućnosti za veći broj ljudi”, naveo je Šulc.

Šulc je, gostujući u emisiji Si-Bi-Esa “60 minuta”, rekao da je “doživotni demokrata”, ali je kritikovao trenutni sistem kojim dominiraju dve partije.

“Živimo u izuzetno delikatnom vremenu kada ne samo da ovaj predsednik nije kvalifikovan da bude predsednik, veći i obe stranke ne rade ono što je potrebno za američki narod koji zastupaju”, rekao je Šulc.

Demokratski kandidat Hulijan Kastro je kritikovao Šulca, navodeći da bi njegova potencijalna kandidatura podelila glasove opozicije i tako samo išla naruku američkom predsedniku Donaldu Trampu da ponovo bude izabran, prenosi B92.

“Savetovao bih gospodinu Šulcu da dobro razmisli o negativnom uticaju koji bi mogao da proizvede”, poručio je Kastro.

Šulc je odbacio kritike i poručio da želi da “američki narod pobedi”.

Hauard Šulc (65) je odrastao u Bruklinu u Njujorku. Bio je prodavac aparata za espreso kafu, a počeo je da radi u lancu Starbaks 1982, kada je imao samo 11 prodajnih mesta za kafu.

Kompaniju je kupio 1987, a kada se povukao sa mesta direktora prošle godine, ona je imala 28.000 kafea u 77 zemalja širom sveta.

Šulc je redovni donator Demokratske stranke, a njegovo bogatstvo je procenjeno na oko tri milijarde dolara.

Tags
Back to top button