Izložba umetničkih dela po izboru srednjoškolaca – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESVE VESTI

Izložba umetničkih dela po izboru srednjoškolaca

Galerija Matice srpske, u saradnji s Fondacijom “Novi Sad 2021”, OPENS 2019 i Vojvođanskom bankom – OTP grupa, realizuje jedinstvenu izložbu “Mladi biraju” na kojoj će biti predstavljena umetnička dela Galerije Matice srpske prema izboru novosadskih srednjoškolaca.
Izložba će simbolično biti otvorena 1. februara na Dan grada Novog Sada, sa ciljem da se, kako navode iz Galerije, obeleži ovaj dan i godina kada su mladi u fokusu Novog Sada – Omladinske prestonice Evrope.

Prilikom pretpremijernog vođenja kroz izložbu, 31. januara 11 učenika novosadskih srednjih škola koji su učestvovali u radu na izložbi, od njene ideje do realizacije, predstaviće umetnička dela koja odabrali.

Mladi su ovom izložbom iz svoje perspektive prikazali tri teme koje su smatrali važnima: “Vremeplov društva”, “Početak kraja” i “A ko sam ja?”.

Izložba “Mladi biraju” je završna faza projekta “Mala škola muzeologije” kroz koji se preko 20 srednjoškolaca iz Novog Sada upoznalo s različitim oblastima muzejskog rada.

Galerija Matice srpske ovim projektom i izložbom želi da podstakne mlade ljude i omogući im da samostalno iskažu svoje ideje i stavove, daju drugačiji pogled na srpsku umetnost i trudom dođu do rezultata – izložbe kojom će se ponositi.

Tags
Back to top button