Deutsche Bank osigurao novu finansijsku injekciju iz Katara – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESVE VESTI

Deutsche Bank osigurao novu finansijsku injekciju iz Katara

Deutsche Bank AG je osigurao dodatna ulaganja iz Katara za problematičnog nemačkog zajmodavca koji nastoji ojačati svoje finansije, tvrde za Bloomberg osobe upoznate s ovim pitanjem.

Ulaganje će verojatno biti izvršeno preko Qatar Investment Authority, državnog fonda, kazali su isti izvori. Dva druga katarska investiciona fonda, pod kontrolom članova kraljevske porodice i drugih istaknutih političara, već poseduju udeo u Deutsche Banku, prenosi SEEbiz.

Iako su razgovori u poodmakloj fazi, nije postignut nikakav konačni dogovor. Vreme i veličina ulaganja još nisu definisani.

Radi podsećanja, nemačko ministarstvo finansija nedavno je zatražilo od finansijskog regulatora BaFina rezultate analize o potencijalnom spajanju Deutsche Bank i Commerzbank.

Time bi bila stvorena treća evropska banka, nakon HSBC-a i BNP Paribasa, sa dva biliona evra imovine. O spajanju te dve banke već se mesecima javno špekuliše, a razlog navodno leži u želji nemačke vlade da time ojača finansijsku podršku izvoznicima.

Tags
Back to top button