Vrednost bitcoina mogla bi da potone na nulu – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESVE VESTI

Vrednost bitcoina mogla bi da potone na nulu

Vrednost bitcoina mogla bi potonuti na nulu, rekao je jedan od najvažnijih investitora u kripto-zajednici za CNBC tokom rasprave u Davosu.

Prema podacima iz Coinmarketcapa, kriptovalute su imale divlju 2018. godinu, s vrednošću od preko 480 milijardi dolara koja je izbrisana s celog tržišta. Nakon što je postigao rekordni nivo u 2017. godini, bitcoin, najveća kripto valuta na svetu po tržišnoj kapitalizaciji, dramatično je pala. Trgovao se na 3.571 dolara juče.

Neki stručnjaci veruju da bi to moglo ići i niže.

“Verujem da će ići na nulu. Mislim da je to odlična tehnologija, ali ne verujem da je to valuta. Ne temelji se ni na čemu”, izjavio je Jeff Schumacher, osnivač BCG Digital Venturesa, tokom panela u Davosu u organizaciji CNBC.

Schumacher je veliki ulagač u kompanije koje su usmerene na blockchain.

Tokom rasprave, Glenn Hutchins, predsednik North Islanda, izjavio je da bi bitcoinova uloga u budućnosti mogla biti usredsređena na čuvanje vrednosti.

“Moguće je da će uloga bitcoina biti vraćanje vrednosti, zadržavanje vaše vrednosti. Imaćete tokene koji imaju druge upotrebne namene koje trenutno ne koristite”, rekao je Hutchins.

Svi panelisti složili su se da je fokus zapravo na blockchainu kao tehnologiji koja može biti korišćena na razne načine. Već se sada vidi u kom smeru bi to moglo ići. Posebno se to vidi u Aziji gde je blockchain tehnologija primenjena u području plaćanja.

Tags
Back to top button