Pola miliona Hrvata dobiće nove Visa kartice umesto American Expressa do kraja godine – Bankar.rs
BANKESVE VESTI

Pola miliona Hrvata dobiće nove Visa kartice umesto American Expressa do kraja godine

American Express kartice korisnici će moći koristiti do kraja ove godine, a nakon toga biće zamenjene Visa karticama koje će imati sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje je do sada imala American Express kartica, saopštili su iz Privredne banke Zagreb (PBZ) čije je društvo PBZ Card do sada bio hrvatski partner American Expressa.

Nakon što su iz PBZ-a početkom prošle godine objavili da je kompanija American Expressa donela odluku o napuštanju licencnog poslovanja u EU i da će oko 500.000 Hrvata do kraja 2019. godine ostati bez American Expressa kartice, nejasno je ostalo šta korisnici mogu očekivati.

No, danas je potvrđeno da će PBZ Card i Visa, globalna kompanija s 3,3 milijarde izdanih kartica širom sveta, proširiti svoju poslovnu saradnju. Nova Visa, za koju iz PBZ-a kažu da je “jedinstvena i nova kartica na hrvatskom tržištu”, dolazi na mesto American Expressa.

“Do kraja 2019. godine svi dosadašnji i novougovoreni korisnici American Express kartica dobiće novu Visa karticu PBZ Carda, s kojom će u kontinuitetu nastaviti koristiti sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje ima njihova American Express kartica te dodatne, nove funkcionalnosti i pogodnosti koje donosi Visa kartica”, navodi se u saopštenju.

Dodatno, ta će nova Visa kartica biti dostupna svim zainteresiranim korisnicima nezavisno o poslovnoj banci u kojoj imaju otvoren račun, pišu iz PBZ-a.

Tags
Back to top button