Velibor Milošević, bivši viceguverner CBCG, svedoči pred tužilaštvom u slučaju Atlas banke – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESVE VESTI

Velibor Milošević, bivši viceguverner CBCG, svedoči pred tužilaštvom u slučaju Atlas banke

Bivši viceguverner Velibor Milošević priveden je jutros u Specijalno državno tužilaštvo kako bi u svojstvu svedoka dao izjavu povodom tvrdnji vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića da ga je dok je bio viceguverner reketirao kako bi podmitio ljude koji u Centralnoj banci rade kontrolu banaka, saznaje Portal Analitika.

Kako saznaje podgorički portal, jutros je ponovo na saslušanje priveden i jedan od bivših najbližih saradnika Kneževića, Đorđe Đurđić koji je i ranije hapšen u okviru istrage o poslovanju IBM banke. Duško Knežević, koji se kako sam tvrdi nalazi u Londonu i za kojim je raspisana poternica, tvrdi da mu je bivši viceguverner Velibor Milošević sugerisao da podmiti kontrolore koji su proveravali zakonitost poslovanja njegove banke, prenosi SEEbiz.

Knežević je objavio i snimak razgovora a tvrdi da je Miloševiću dao 100 hiljada evra, a da mu je pre toga, tadašnji viceguverner tražio manje iznose kako bi podmitio kontrolore u toj monetarnoj instituciji. Komentarišući optužbe da je reketirao Kneževića, Milošević je rekao da su neistiniti. U međuvremenu se oglasila CBCG koja je saopštila da će razmotriti dalji status Miloševića, koji je predsednik Odbora direktora Univerzal Banke i izvršiti internu proveru kontrolora CBCG u konkretnom slučaju, piše SEEbiz.

U naredbi za sprovođenje istrage koju je pokrenulo Specijalno državno tužilaštvo navodi se da se Duško Knežević tereti da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je delovala od 2008. do 2017. godine a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još četiri osobe – njegovi saradnici, među kojima i Đurđić.

Tags
Back to top button