UniCredit na prvom mestu u 28 kategorija u 2019. godini prema Euromoney Anketi – Bankar.rs
BANKESVE VESTI

UniCredit na prvom mestu u 28 kategorija u 2019. godini prema Euromoney Anketi

Nagrade uključuju prvo mesto na globalnom nivou u pet kategorija “Najboljih usluga”, kao i prepoznavanje UniCredita kao tržišnog lidera u još jedanaest zemalja među kojima je i Srbija, saopštila je UniCredit banka.

UniCredit je imenovan za Najboljeg globalnog pružaoca usluga u kategorijama “Sve usluge”, “Savetovanje”, “Finansiranje/Plaćanja”, “Sveukupno izvršenje” i “Proizvodi” prema Anketi o finansiranju trgovine 2019. koju je sproveo časopis Euromoney.

Ovo istraživanje, koje se sprovodi već osmu godinu zaredom, ujedno prepoznaje UniCredit i kao tržišnog lidera u Srbiji, Centralnoj i istočnoj Evropi (CIE), Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji i Turskoj.

U kategoriji “Najbolja usluga”, UniCredit je rangiran na prvom mestu u Srbiji, CIE, Srednjem istoku, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Turskoj i Nemačkoj.

Lista najboljih, koja je sastavljena na osnovu povratnih informacija prikupljenih od preko 7.000 korporativnih klijenata banaka, prepoznaje UniCreditovu kontinuiranu izvrsnost u oblasti finansiranja trgovine, koja se bazira na UniCreditovom odličnom poznavanju svojih ključnih evropskih tržišta i izvanrednoj stručnosti u razvoju i plasiranju proizvoda.

Đani Franko Papa, glavni menadžer UniCredita, priznaje da je oduševljen priznanjem.

“Oduševljeni smo što Euromoney i klijenti koji su učestvovali u anketi nastavljaju da prepoznaju UniCredit kao najboljeg globalnog pružaoca usluga u oblasti finansiranja trgovine u okviru različitih ključnih kategorija usluga i širom različitih regiona. Napredak koji smo ostvarili u odnosu na prošlogodišnju listu najboljih ističe našu postojanu posvećenost zadovoljavanju potreba naših klijenata, spremnost da prihvatimo nove alate vezane za obrtna sredstva, kao i snagu naše međunarodne mreže”, rekao je on.

UniCredit nastavlja da ulaže u inovacije u području finansiranja trgovine, prvenstveno putem blockchain konzorcijuma “we.trade”, kao i Trgovinske informacione mreže.

Tags
Back to top button