Očekuje se povratak u SAD, formirana Zastava arms USA – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Očekuje se povratak u SAD, formirana Zastava arms USA

Zastava oružja planira da izvoz pešadijskog naoružanja, te lovačko – sportskog i oružja za ličnu odbranu dogodine premaši 60 miliona dolara.

To je za deset odsto više od predviđenog plasmana za ovu godinu.

Zarad realizacije tako postavljenog rasta plasmana, u kragujevačkoj fabrici, saznaje Glas Šumadije, planiraju da u 2019. proizvedu do 1.000 teških mitraljeza 12,7, popularnije „kojota“, što je za nekoliko stotina više nego ove godine.

Cena Zastavinog „kojota“, koji slovi za jedan od najboljih mitraljeza te vrste na svetu, na inostranim tržištima dostiže, inače, 17.000 dolara po komadu, tako da je reč o vrlo profitabilnoj proizvodnji.

Pored teških mitraljeza, planira se, navode i povećanje proizvodnje ostalog pešadijskog naoružanja, pre svega jurišnih pušaka M 21, za oko 30 odsto.

Očekuje se i povratak Zastavinog lovačko-sportskog oružja na američko tržište, na kojem ove godine nije bilo prisutno zbog procene doskorašnjeg menadžmenta da uslovi pod kojim je to oružje u Americi prodavano posredstvom tamošnje kompanije Centrury arms, nikako nisu bili povoljni po kragujevačku fabriku.

Naprotiv, zbog toga je, kao što je list već i pisao, u Čikagu formirana kompanija Zastava arms USA, koja bi, ukoliko novi menadžment fabrike nešto ne promeni, trebalo da bude eksluzivni prodavac Zastavinog lovačko – sportskog oružja u Americi.

Tags
Back to top button