Aerodrom povećao prihode za 12 odsto u 2018. godini – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Aerodrom povećao prihode za 12 odsto u 2018. godini

V. d. generalnog direktora beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlaisavljević izjavio je jučedanas da je taj aerodrom u 2018. podigao ukupne prihode za 12 odsto, kao i da je u njegovu bezbednost uloženo više od 16 miliona evra od 2013. godine

Na prvoj Konferenciji o bezbednosti aerodroma (ASCE) u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, koja je počela u Beogradu, on je rekao da je aerodrom u poslednjih pet godina za 200 puta uvećao profit i da je od 2013. godine sa 125.000 evra profita došao na više od 25 miliona evra.

– Imamo novih milion putnika na aerodromu, novih 10 aviokompanija koje lete u redovnom saobraćaju, 17 novih aviolinija u redovnom saobraćaju. Takođe, podigli smo vrednost aerodroma za više stotina miliona evra, uložili 70 miliona evra iz sopstvenih sredstava u razvoj, investicije, proširenje kapaciteta i nove svetske tehnologije – rekao je Vlaisavljević.

Dodao je da je izgrađen novi terminal, platforma za odleđvanje, transportne trake i drugo.

– Uožili smo više od 16 miliona evra u bezbednost na aerodromu – naveo je čelnik beogradskog aerodroma.

Osnivač i direktor “Tango Six Group” Petar Vojinović je podsetio da “Nikola Tesla” dobija novog koncesionog vlasnika i da tek predstoje investicije na tom aerodormu.

Tags
Back to top button