ČADEŽ: U narednih pet godina moguće smanjenje oporezivanje zarada na 46% – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDER

ČADEŽ: U narednih pet godina moguće smanjenje oporezivanje zarada na 46%

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je danas (14. decembar 2018.) da su privrednici inicirali veće rasterećenje zarada i da će se u narednom petogodišnjem periodu razmatrati mogućnost kako da poresko opterećenje zarada, koje će dogodine biti 62%, bude smanjeno na 46%.

On je na Skupštini PKS rekao da postoji inicijativa da se smanji porez na dobit.

– To su strateške inicijative među više desetine drugih koje je pokrenula privreda – kazao je Čadež.

Istakao je da rezultat dijaloga provrede i Vlade Srbije izmene paketa zakona koje se nedavno usvojila Skupština Srbije i kojima se umanjuju nameti privredi.

– Izjednačili smo domaće i strane investitore u uvozu osnovnih sredstava za prozvodnju pa neće plaćati carinu na uvoz mašina, čime će se smanjiti troškovi poslovanja – rekao je Čadež.

Dodao je da je PKS omogućila privrednicima da učestvuju na 40 sajmova u svetu i da je prehrambena industrija posle posete 11 sajmova ugovorila izvoz u vrednosti 50 mil EUR.

– PKS je uspela da obezbedi i da privrednici polovinu dokumenata neophodnih za poslovanje dobiju u mestu poslovanja i da zbog toga ne dolaze u Beograd – rekao je Čadež.

Zahvaljujući zalaganju PKS je, po njegovim rečima, zaživeo dualni sistem obrazovnja u kojem se školuje 4.500 đaka a 85% njih nađe posao u firmi u kojoj se obučavaju.

eKapija

Tags
Back to top button