Warren Buffet u tri reči objasnio kako da uspete u biznisu – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Warren Buffet u tri reči objasnio kako da uspete u biznisu

Milijarder Warren Buffet u samo tri reči dao je savet kako lako možete da povećate svoju vrednost za najmanje 50 odsto.

Savet o tome kako povećati svoju vrednost u poslovnom svetu, Buffett je dao Michaelu Hoodu, suosnivaču kanadskog startupa Voiceflow. Podsetimo, inovacija Voiceflowa korisnicima omogućuje da dizajniraju veštine Alexe, Amazonove virtualne lične asistentkinje.

Hood je kratak video razgovora u automobilu objavio na LinkedInu, a preneli su ga brojni svetski mediji.

Komunikacione veštine najvažnije su u poslovnom svetu

Hood je upitao Buffetta za jedan savet koji bi dao ljudima koji su upravo završili školu i zakoračili u dvadesete godine.

“Investirajte u sebe”, poručio je Buffett tokom vožnje s Hoodom, dodatno pojasnivši kako misli na potrebu razvijanja komunikacionih veština jer su one danas u poslovnom svetu važnije nego ikad.

“Ako ne znaš da komuniciraš, to je kao da namigneš devojci u mraku. Ništa se zapravo ne dogodi. Možeš imati svu pamet sveta, ali moraš je biti sposoban da preneseš. A prenošenje je komunikacija”, obrazložio je svoj savet.

I on je imao problema u komunikaciji

Buffet je više puta sam javno priznao da je imao problema u komunikaciji, kao i strah od javnog nastupa.

“Nisam to mogao. Povraćao sam”, naveo je u HBO-ovom dokumentarcu “Postati Warren Buffett”.

No sve se promenilo nakon što je upisao kurs javnog govorništva “Dale Carnegie”. To mu je promenilo život pa u svojoj kancelariji, umjesto fakultetske i srednjoškolske diplome, Buffet drži samo diplomu pomenutog kursa.

Podsetimo, trenutno je Buffett (88) treći na listi najbogatijih ljudi sveta, a Forbes procenjuje njegovo bogatstvo na 84 milijarde dolara.

Tags
Back to top button