Dobit Komercijalne banke u prvom polugodištu 31 milion evra – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Dobit Komercijalne banke u prvom polugodištu 31 milion evra

Komercijalna banka je u prvih šest meseci 2018. godine ostvarila dobit pre oporezivanja u iznosu od tri milijarde i 621 milion dinara (31 milion evra), čime je nastavila pozitivne trendove u poslovanju, saopšteno je iz te banke.

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje među liderima na tržištu, dok je po pitanju stabilnosti poslovanja trenutno karakteriše natprosečna likvidnost i kapitalizovanost, u prilog čemu govori pokazatelj adekvatnosti kapitala, koji iznosi 29,3 odsto, što je značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije od 12 odsto.

Nivo štednje u banci je na dan 30. juna 2018. godine iznosio više od 1,6 milijardi evra, što znači da i tokom 2018. godine opravdava ukazano poverenje klijenata. Po nivou bilansne aktive, prema poslednjim raspoloživim podacima NBS, Komercijalna banka zauzima oko 11 odsto domaćeg bankarskog tržišta.

Komercijalna banka je i ove godine posvećena digitalizaciji poslovanja, a akcent je na dinamičnom razvoju korišćenja mobilne telefonije prilikom plaćanja robe i usluga, ekspanziji u razvoju i novim funkcionalnostima e-komerc servisa, ali i na automatizaciji internih poslovnih procesa radi ubrzanja i poboljšanja kvaliteta rada.

U oblasti društveno odgovornog poslovanja, nastavljena je podrška dugogodišnjim projektima, usmerenim pre svega ka mladima.

Back to top button