Societe Generale Banka: Profit uzleteo 86% – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Societe Generale Banka: Profit uzleteo 86%

Societe Generale banka ostvarila je profit pre oporezivanja od 5,3 milijardi dinara (45,1 miliona evra) u prvom polugodištu 2018. godine, što je za čak 86 procenata više u odnosu na isti period prethodne godine.

Zaključno sa prvim polugodištem 2018. godine, ukupna aktiva banke dostigla je 292 milijardi dinara (2,5 milijardi evra), što je rast od 16 odsto, a ukupni krediti klijentima dostigli su 208 milijardi dinara (1,8 milijardi evra), za 23 procenta više nego u istom periodu prošle godine.

Istovremeno, Banka od 2016. godine konstantno unapređuje svoje poslovanje na srpskom tržištu, a dobri finansijski rezultati doprineli su da zauzme četvrtu poziciju po visini aktive.

Sosijete ženeral banka, koja je deo jedne od najvećih evropskih bankarskih grupacija, na domaćem tržištu prerasla je u drugu po obimu kreditiranja u radu sa stanovništvom, treću po obimu rada sa privredom i treću prema veličini ukupnog kreditnog portfolija.

„Naš poslovni model, u čijem je fokusu zadovoljstvo klijenata i razumevanje njihovih potreba, doprineli su da nastavimo dalji trend rasta u poslovanju, kako u radu sa privredom tako i sa stanovništvom. Ostaćemo posvećeni razvijanju kulture inovacija unutar naše organizacije, kao i pružanju vrhunske ekspertize u radu sa našim klijentima”, izjavila je Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora Societe Generale banke u Srbiji.

Sosijete ženeral je najstarija banka sa stranim kapitalom na domaćem tržištu, a u Srbiji posluje od 1977. godine, kada je otvorila predstavništvo za rad sa korporativnim klijentima.

Među najznačajnijim poslovnim poduhvatima u 2017. godini je preuzimanje dela kreditnog portfolija bivših klijenata Jubanke, čime je dodatno ojačano tržišno učešće.

Tags
Back to top button