Nova ekspozitura banke Poštanska štedionica u Karlovcima – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESVE VESTI

Nova ekspozitura banke Poštanska štedionica u Karlovcima

Banka Poštanska štedionica otvorila je u Sremskim Karlovcima poslovnicu, čime je broj njenih ekspozitura i samostalnih šaltera u Vojvodini povećan na 45.

Kako je prilikom svečanog otvaranja rekao predsednik Izvršnog odbora banke mr Bojan Kekić, razlog zbog kojeg su Sremski Karlovci odabrani za mesto u kojem će biti otvorena još jedna poslovnica, jeste značajan broj klijenata.

„Kao državna banka s jasnim artikulisanim državnim interesom i te kako vodimo računa o našim klijentima“, istakao je Kekić. „Opredelili smo se za Sremske Karlovce budući da su od 8.000 stanovnika njih 800 klijenti banke Poštanska štedionica i oni su zaslužili da u svom gradu imaju šalter na kojem će moći da obave sve poslove iz domena usluga naše banke, a ne da zbog toga putuju do okolnih mesta. Mi smo pre svega banka stanovništva i nadam se da će ovaj kraj, poljoprivredna domaćinstva, privrednici i preduzetnici osetiti boljitak zahvaljujući pogodnostima i proizvodima koje Poštanska štedionica nudi.”

Kekić je napomenuo da Poštanska štedionica, u saradnji s Ministarstvom privrede, odobrava privrednicima kredite za nabavku opreme, a da uskoro to očekuje i poljoprivrednike. Kao dokaz društvene odgovornosti, banka je sa 100.000 dinara darivala karlovački OKUD „Brankovo kolo”, čiji najmlađi članovi su igrali na svečanosti povodom otvaranja poslovnice.

Predsednik karlovačke opštine Nenad Milenković izrazio je zadovoljstvo što se u Sremskim Karlovcima otvara ekspozitura banke Poštanska štedionica, koja postoji od 1921. godine i koja je u stopostotnom vlasništvu Vlade Republike Srbije, i nazvao taj postupak ne samo promocijom funkcionisanja i rada štedionice nego i odnosa države prema bankarskom sistemu.

„Nadam se da će pre svega građani iskoristiti priliku i biti klijenti Poštanske štredionice, a verujem i da će karlovački vinari i vinogradari, kada budu pokrenuti krediti za poljoprivrednike, uspeti u dogledno vreme da povećaju zasade pod lozom i obnove mehanizaciju“, rekao je Nenad Milenković.

Otvaranje poslovnice te banke u Sremskim Karlovcima je sastavni deo akcije širenja mreže, koja se zove „Još bliže vama”. Kako je napomenuo direktor Regionalnog centra banke Poštanska štedionica Desimir Blašković, u Srbiji postoji 167 poslovnica, a u poslednje dve godine u Vojvodini je otvoreno 19.

Karlovačka poslovnica četvrta je u Vojvodini od početka godine, a uskoro se očekuje da bude otvorena i u Kuli.

 

Back to top button