Stručna praksa u kompaniji ASEE – Prilika za mlade stručnjake da ostanu i rade u Srbiji – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Stručna praksa u kompaniji ASEE – Prilika za mlade stručnjake da ostanu i rade u Srbiji

Tokom ovogodišnje tronedeljne letnje prakse, 25 studenata je dobilo priliku da svoje stečeno znanje na tehničkim fakultetima primeni u ASEE, jednoj od vodećih kompanija u domaćoj IT industriji, a 40% praktikanata će biti zaposleno do kraja godine.

Program stručne prakse za studente pod nazivom ,,ASEE Internship Programme“ kompanija ASEE organizuje dva puta godišnje poslednjih deset godina tokom kojih je 120 praktikanata započelo karijeru upravo u ASEE.

„Jedno od naših strateških opredeljenja je ulaganje u ljude. Iako je poznato da mladi, talentovani ljudi koji imaju potencijal, inicijativu i znanje odlaze iz Srbije, sigurna sam da taj proces možemo da zaustavimo pružajući im mogućnost da u svojoj zemlji dobiju prvi, a istovremeno željeni posao. Naša kompanija se širi, uvek postoji potreba za talentima, a stručna praksa je jedan od načina da prepoznamo naše buduće kolege. U okviru prethodnog ciklusa prakse, od 55 zaposlili smo više od 20 praktikanata“, rekla je Darija Stokić, direktorka ljudskih resursa u kompaniji ASEE i pozvala sve studente tehničkih fakulteta da se prijave za ,,ASEE Winter Internship Programme”, koji će biti organizovan već u novembru.

David Mijić je nakon tronedeljne prakse odmah dobio i ponudu za posao, a o praksi u ASEE kaže: „U kompaniji rade veliki stručnjaci o kojima sam slušao od kolega. Zbog toga sam se prijavio za praksu. Veoma sam zadovoljan praksom i zahvalan što sam postao deo ASEE tima.“

Tamara Avramović, jedna od 25 praktikanata letnjeg ciklusa stručne prakse, prezadovoljna je što je uspela da tri nedelje leta provede na najkorisniji način: „Kroz program prakse ASEE stekla sam prvo radno iskustvo u IT sektoru i stvorila jasniju sliku o radu u internacionalnoj IT kompaniji. Kada bih mogla da radim u jednoj ovakvoj kompaniji kada diplomiram, zaista ne bih razmišljala da odem u inostranstvo“.

„Bio sam u timu BI (International Delivery – Business Intelligence) i radio sam na aplikaciji razvijenoj na Microsoft .NET platformi. Nakon završene prakse dobio sam posao u istom timu. Stručnom praksom sam jako zadovoljan, to je velika prilika za mlade ljude koji žele na praksi da osete kako je raditi u velikom poslovnom sistemu“, istakao je Lazar Knežević, koji je nakon prakse postao član ASEE tima. Njegov kolega, Nikola Jovanović je takođe dobio posao u kompaniji. Tokom prakse je bio deo International Development tima i najviše mu je značilo što primenjuje svoje teorijsko znanje u praksi.

Kompanija ASEE dva puta godišnje pruža mogućnost studentima da tokom tri nedelje upoznaju praktičan rad u kompaniji i zajedno sa mentorima pronađu oblast koja im najviše odgovara i u kojoj će se najbrže razvijati. Novi praktikanti će u kompaniju stići u novembru, a najboljima će biti ponuđen posao. Svi zainteresovani za studentsku praksu mogu da se jave kompaniji ASEE putem mejla [email protected].

Tags
Back to top button