Tri luksuzna apartmana u Dukljanskim vrtovima u Budvi prodata za 420 bitkoina – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESVE VESTI

Tri luksuzna apartmana u Dukljanskim vrtovima u Budvi prodata za 420 bitkoina

Kompanija AMIA, biznismena Nila Emilfarba prodala je tri luksuzna apartmana u svom rezidencijalnom kompleksu “Dukley gardens” na Zavali i poslovno stambenom kompleksu “Dukley residence” nadomak Starog grada u Budvi za 420 bitkoina, što je u protivvrijednosti dva i po miliona evra.

Ovo je, kako su iz kompanije AMIA saopštili crnogorskim “Vijestima” najveća kupoprodaja nekretnina koja je realizovana u Evropi u ovoj kripto valuti.

“Dobili smo jednu potpuno novu klijentelu, ljudi koji i nisu nameravali da kupuju nekretnine, to su učinili. Među kupcima su mladi ljudi, koji su svoje bitkoine odlučili da ulože time što će postati vlasnici luksuzne nekretnine u Budvi. Naša kompanija, za razliku od mnogih koji sumnjaju u kriptovalutu, je prva u regionu koja je krenula sa prodajom nekretnina za kripto valute. Na svetu, a posebno u Evropi ograničen je broj nekretnina koje se mogu kupiti bitkoinima, pa je to i bio razlog da smo dobili klijentelu iz celog sveta. Takođe celi postupak kupoprodaje smo omogućili da se izvrši na brz i efikasan način, što je još jedna od povoljnosti”, pojasnili su u kompaniji AMIA.

Kompanija je još krajem prošle godine promovisala da prihvata ovaj digitalni novac kao validno sredstvo plaćanja, kojim se mogu kupovati njihove nekretnine, ali i plaćati usluge u Dukley hotelu, Dukley Beach Lounge restoranu i Dukley Marini.

Back to top button