Sberbanka planira zadržati svoj udeo u Agrokoru dugoročno – Bankar.rs
EVROPSKE BANKESVE VESTI

Sberbanka planira zadržati svoj udeo u Agrokoru dugoročno

Drugi čovek ruske Sberbanke Maksim Poletajev rekao je danas u Zagrebu kako banka svoj udeo u Agrokoru planira zadržati dugoročno. Poletajev se danas sastao sa predsednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.
“Tražili smo ovaj sastanak kako bismo informisali gospodina Plenkovića o našoj poziciji u nagodbi. Blizu smo postizanja kompromisa, blizu smo postizanja nagodbe. Mislim da je sastanak s Plenkovićem bio konstruktivan i mislim da smo se razumeli”, kazao je Poletajev nakon izlaska iz zgrade Vlade, prenosi televizija N1.
Dodao je da je u poslednje vrijeme došlo do “dramatične promene situacije”.
“Sretni smo da je naš sastanak bio veoma konstruktivan i hteli bismo da se nagodba postigne što pre moguće”, rekao je.
Na pitanje očekuje li nagodbu do kraja nedelje, Poletajev odgovara. “Ne do kraja nedelje, ali očekujemo do kraja meseca. To je stvar kompromisa”.

Istovremeno, Trgovački sud u Zagrebu u utorak je rešenjem utvrdio da je vanredni poverenik za Agrokor otklonio osporavanje potraživanja Sberbank of Russia u iznosu od 3,4 milijarde kuna pa su ta potraživanja uključena u ažurirani popis priznatih potraživanja, dok i nadalje ostaju osporene garancije za taj iznos.

Tako su, nakon što je krajem marta otklonjeno osporavanje potraživanja ruske banke u iznosu od 3,6 milijardi kuna, s najnovijim otklanjanjem u ažurirani popis potraživanja uključenog potraživanja Sberbank of Russia u ukupnom iznosu nešto većem od sedam milijardi kuna.
No, i nadalje su temeljem osporavanja Agram Investa toj ruskoj banci osporena jemstva za taj iznos.

 

Indikator

Tags
Back to top button