Ekonomska istraživanja Addiko Grupe dobitnik tri renomirane ‘FocusEconomics’ nagrade – Bankar.rs
ANALIZEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Ekonomska istraživanja Addiko Grupe dobitnik tri renomirane ‘FocusEconomics’ nagrade

Sektor Ekonomskih istraživanja Addiko Grupe, sa sedištem u Hrvatskoj, dobitnik je tri nagrade „FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2018“ u kategoriji „Ukupno najbolji prognostičar za Srbiju i Sloveniju“ i „Najbolji prognostičar fiskalnog bilansa za Sloveniju“.

FocusEconomics pruža ekonomske analize i prognoze za 23 sirovine, a nagradom Analyst Forecast Awards odaje priznanje najboljim ekonomskim prognostičarima za glavne makroekonomske pokazatelje u 87 zemalja širom sveta i to u šest glavnih kategorija: Ukupno najbolji prognostičar, BDP, Fiskalni bilans, Inflacija, Kamatne stope, Podučavanje, i Tekući računi.

Sektor Ekonomskih istraživanja Addiko Bank d.d, na čelu s Hrvojem Stojićem, klijentima pruža relevantne makroekonomske analize i vredna tržišna opažanja, kao i komentare ključnih događanja na našim glavnim tržištima Jugoistočne Evrope, a u proteklih pet godina je višestruko nagrađivan za preciznost prognoza za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju. Među nagradama nalaze i se i brojna priznanja od strane globalno renomiranih institucija – Consensus Economics i FocusEconomics.

„Raduju nas nove međunarodne nagrade za preciznost prognoza na tržištima na kojima Addiko posluje, što potvrđuje reputaciju jednog od najpouzdanijih ekonomskih prognostičara u Jugoistočnoj Evropi. Najvažnije je ipak da smo klijentima Addiko Banke osigurali dodanu vrednost koja im koristi pri postavljanju strategije, kao i u operativnom poslovanju“, izjavio je Hrvoje Stojić, direktor sektora Ekonomskih istraživanja Addiko Grupe.

Tags
Back to top button