S&P smanjio kreditni rejting “Deutsche Bank” – Bankar.rs
EVROPSKE BANKESVE VESTI

S&P smanjio kreditni rejting “Deutsche Bank”

Kreditna agencija Standard&Poor’s smanjila je kreditni rejting “Deutsche Bank” na BBB plus, treći najniži investicioni nivo.

Razlog za to su značajni izvršni rizici nakon nekoliko promena u menadžmentu i strategiji u proteklim godinama. Deonice “Deutsche Bank”, ipak, su blago porasle sa istorijskog minimuma s obzirom na to da je S&P potvrdio da banka ima dobre kapitalne i likvidnosne izvore.

“Deutsche Bank” planira da ukine između 7 i 10.000 radnih mesta, odnosno oko desetine svoje globalne radne snage, kao deo napora za smanjenje troškova, izvestio je nedavno The Wall Street Journal.

Prema njihovim informacijama, drastično smanjenje radnih mesta trebalo bi da se dogodi 2019. godine. U međuvremenu, Bloomberg je izvestio i da banka planira da se povuče sa nekoliko tržišta deonica širom sveta.

Najveća evropska investiciona banka prošlu godinu završila je s gubitkom od 500 miliona evra, koji je usledio nakon 1,4 milijarde evra gubitka godinu dana ranije, te čak 6,8 milijarde evra gubitka 2015. godine.

Tags
Back to top button