Da li porodica Rotšild kontroliše kriptovalute? – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Da li porodica Rotšild kontroliše kriptovalute?

Osnivač druge najveće svetske kriptovalute eterijum, Vitalik Baterin, izrazio je sumnju da je moćna bankarska dinastija Rotšild svoju imperiju proširila na digitalni novac.

Baterin je ovo pitanje postavio na društvene mreže nakon što je među upućenima u kriptovalute postavljeno pitanje o mračnom blokčejn projektu IMMO, u koji bankarska dinastija navodno planira da ulaže.

O valuti IMMO se jako malo zna, ali stručnjaci za kriptovalute kažu da to može biti digitalni novac podržan prirodnim resursima, poput zlata ili je na neki način povezan sa nekretninama. Navode da je rađanje ovog projekta pratio lično Aleksandar Rotšild, novoimenovani šef porodične bankarske dinastije.

Baterin je, ipak, došao do zaključka da je mogući uticaj Rotšilda na kriptovalute precenjen. „Oni su samo rođeni na različitim pozicijama visokog društva ’starog novaca‘, teorije da su moćni izvan toga prilično su neosnovane“, napisao je na mrežama.

Porodica Rotšild navodno je u decembru prošle godine prvi put otkupila bitkoin, a teorije zavere oko njihove kontrole kriptovaluta krenule su 1988. godine u magazinu „Ekonomist“, časopisu koji kontroliše moćna porodica.

„Za trideset godina Amerikanci, Japanci, Evropljani i ljudi u mnogim drugim bogatim zemljama, a i u nekim relativno siromašnim, verovatno će plaćati istom valutom. Cene neće biti navedene u dolarima, jenima, već recimo u feniksu. Feniksu će protežirati strane kompanija i kupci, jer će biti povoljniji od današnjih nacionalnih valuta“, pisao je magazin pre trideset godina.

 

Tags
Back to top button