Pad bitkoina ispod ovog bio bi katastrofalan – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Pad bitkoina ispod ovog bio bi katastrofalan

Cena bitkoina je beležila pad, što je za 1 odsto manje posle nekoliko mirnih sesija.

To nije bilo neočekivano, s obzirom na intenzitet pritiska u kratkom vremenu. Na celom tržištu kriptovaluta se može videti hlađenje cena, što predstavlja sastavni deo ovog tvrdoglavog trenda, a što je slučaj u poslednje četiri nedelje.

BTC se zaista mučio otkad je izgubio vitalne oblasti podrške, u početku dugoročna linija trenda, koja je omogućila put iznad nivoa od 9.000 dolara, a onda je kratkoročni rastući kanal prekinut na 8.000 dolara. Bitkoin je prisiljen da trguje na najnižim nivoima tokom više od mesec dana, sadašnju cenu koja je poslednji put zabeležena sredinom aprila, što je slučaj i sa nekoliko drugih velikih altcoin-a. U tehničkom pogledu, trendovi pada su tu kako bi se bitoin vratio u središnji region od 6.000 dolara, vrednost sa kojom je poslednji put trgovao prvih par nedelja u aprilu. Ključne zone se kreću od 6.500 do 5.000 dolara, gde se vidi velika potražnja, pad ispod ovog nivoa mogao bi da bude katastrofalan, piše FXStreet. Juče je bitkoin otvorio berzu vrednošću 7.455 dolara, dok je danas na otvaranju iznosio 7.369,2 dolara, prenosi B92.

Tržište kriptovaluta trenutno je zahvaćeno prodajnim pritiskom, i cena etereuma je postala žrtva preovladavajućeg pada. U ponedeljak ETH je pretrpeo oštro opadanje kako bi testirao ključnu zonu podrške na 500 dolara, pored toga je pao za 6,4% na dnevnom nivou. U ovom trenutku, ETH se bori kako bi eliminisao trend pada i traži podršku iznad 530 dolara pre nego što krene na kratkoročni nivo otpora na 560 dolara. Iako kriptovaluta trguje u opadajućem trendu, na grafikonu se vidi i određene naznake trenda rasta. Međutim, prosečni pomaci signaliziraju da prodavci imaju uticaj, dok se kupci bore za ulaz. Cena etereuma iznosila je 535 dolara i imala je slabu podršku na 525 dolara. Glavna oblast podrške zasniva se na 500 dolara, piše FXStreet. Etereum je otvorio vrednošću od 600,43 dolara, a završio sa 544,98 dolara.

U trenutku pisanja članka cena bitcoina na platformi Coindeska iznosi oko 7.490 dolara.

 

Tags
Back to top button