Raspisan konkurs za izbor novog generalnog direktora EPS-a – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Raspisan konkurs za izbor novog generalnog direktora EPS-a

Akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije (EPS) raspisalo je danas konkurs za izbor novog generalnog direktora.

Kako je objavljeno u oglasu, konkurs je otvoren do 15. septembra 2023. do kada zainteresovani kandidati mogu da šalju svoje biografije na mejl adresu [email protected].

Navedeno je da je za oglašenu poziciju poželjno posedovanje relevantne magistarske diplome ili najmanje relevantne diplome osnovnih studija.

Neophodno je da kandidat tečno govori engleski jezik i da poseduje visok nivo integriteta, izuzetne komunikacijske veštine i agilnost, kao i organizacione sposobnosti i sposobnosti upravljanja ljudskim resursima.

Kandidat mora biti uspešan rukovodilac koji poseduje najviši nivo menadžerskih veština, a mora imati i iskustvo u vezi sa energetskim sektorom, kao i iskustvo u korporativnim reformama i programima transformacije.

Potrebno je i da ima najmanje 10 godina iskustva na rukovodećim pozicijama.

U oglasu piše i da ličnost i iskustvo novog generalnog direktora moraju izazvati poverenje unutar i van kompanije.

Dodaje se i da će generalni direktor u najbližoj saradnji sa Nadzornim odborom, preuzeti vodeću ulogu u oblikovanju strateškog pravca, komercijalnog uspeha i budućeg rasta EPS-a.

Takođe se navodi i da će generalni direktor EPS-a imati zadatak da obezbedi liderstvo, nadzor i podršku za pokretanje transformacije i implementaciju strategije kompanije.

Negovanje kulture stalnog poboljšanja i napora za upravljanje promenama biće od ključnog značaja sa ciljem prihvatanja transformacionihinicijativa i njihovog izvršenja, piše u oglasu.

Navodi se i da će kandidatima koji budu ušli u uži krug biti neophodan čist dosije policijskih i poreskih vlasti, kao i drugih relevantnih institucija.

Tanjug

Tags
Back to top button