Drastične mere Deutsche banke: sledeće godine planiraju ukinuti čak 10.000 radnih mesta – Bankar.rs
EVROPSKE BANKESLIDERSVE VESTI

Drastične mere Deutsche banke: sledeće godine planiraju ukinuti čak 10.000 radnih mesta

Deutsche Bank planira ukinuti 10.000 radnih mesta, odnosno oko desetine svoje globalne radne snage, kao dio napora za smanjenje troškova, izvijestio je The Wall Street Journal.

Prema njihovim informacijama, drastično smanjenje radnih mesta trebalo bi se odviti 2019. godine. U međuvremenu, Bloomberg je izvestio i kako se banka planira povući s nekoliko tržišta deonica širom sveta.

Bloombergovi izvori naveli su kako Deutsche Bank planira oštro smanjiti svoju prisutnost u SAD-u, što je već počela raditi na području Centralne Europe i Bliskog Istoka i Afrike.

Deutsche Bank, koji bi sutra trebalo da ima svoj godišnji sastanak dioničara, odbio je komentirati takve navode.

Dionice Deutsche Banka ove godine pale su za gotovo 31 posto. Ta banka, ujedno najveći zajmodavac Njemačkoj, pod pritiskom je i kreditnih agencija. Očekuje se kako će Standard & Poor’s do kraja mjeseca objaviti hoće li smanjiti njegov rejting, nakon što je u travnju počela s dubinskom analizom stanja u toj banci.

Najveća europska investicijska banka prošlu godinu završila je s gubitkom od 500 milijuna eura koji je uslijedio nakon 1,4 milijarde eura gubitka godinu dana ranije te čak 6,8 milijarde eura gubitka 2015. godine.

Tags
Back to top button